Не пропускайте кулинарната демонстрация на шеф Калоян Колев от Института по кулинарни изкуства.
Той ще ни приготви летен десерт – „Меден сабайон с уиски и портокалова коричка, кръмбъл от бял шоколад, грилована праскова и круша с мащерка“!
Звучи неустоимо, нали? И със сигурност е, щом е приготвено от ръцете на професионалист като шеф Колев!
Институтът по кулинарни изкуства (Culinary Arts Institute или CAI) към Висше училище по мениджмънт – Варна обучава студенти в единствената по рода си бакалавърска програма в Източна Европа по Гастрономия и Кулинарни изкуства.
Обучението се провежда изцяло на английски език от кулинарни експерти с различен културен и международен практически опит. Ключова роля в програмата заемат и задължителните за подготовката стажове във висококатегорийни ресторанти, голяма част от които с категоризация Мишлен – една, две или три звезди, във Франция, Испания, Португалия, Холандия, Великобритания, Германия и др.
Повече за Висше училище по мениджмънт и Институт за кулинарни изкуства можете да прочетете на www.vum.bg.